Tammi-helmikuu

Kyllä on ollut kummallinen talvi tämäkin, siis metsästyksen ja varsinkin kokeiden kannalta. On joko liikaa pehmeää lunta tai liian kylmä tai jäinen karppa hangen päällä. On niitä mettäkelejäkin kuitenkin onneksi ollut. Tammikuussa käytiin pariin kertaan taas Ahvenanmaalla, oli sielläkin paljon lunta ja varsinkin ekalla kerralla liian kylmää. Treeniä saatiin kuitenkin. Ja viime kesän pennuista Vilda, joka asustaa Ruotsissa, kävi meitä moikkaamassa. On aina kiva nähdä, millaisia nuoria omista kasvateista on kehittynyt.

Kotona osallistuttiin ajojahteihin aina kun pystyi, eli että tassut ei joutuneet liian leikkaavalle hangelle tai että lämpötila oli ajohommiin sopiva. Itse en koiria metsään laske kovin paljon -10 astetta kylmemmässä kelissä.

Patu (R. Veli Ponteva) ehti kuin ehtikin startata kokokauden kokeessa 15.2., uutta lunta oli tullut kantavan hangen päälle, eläimet eivät olleet juuri liikkuneet, mutta Patu löysi molempiin eriin peurat ja ajoi täydet ajoerät. Patu sai tuloksen MÄAJ 1-90,5p ja KP ja valioituu!! Onnea! Kennelliittokin toimi niin nopeasti, että jo seuraavana päivänä koira oli virallisestikin FI KVA-mäaj =)

Tyttiä yritin startata parissakin eri ajokokeessa, mutta ne peruttiin huonojen keliolosuhteiden takia.

Maalis-huhtikuu

Hoh-hoijaa, taas alkoi hihnassa ulkoiluttamisen ihanuus. Tiet olleet ihan jäisiä ja lunta paljon, mutta positiivisena asiana ollut se, että on saatu aikaan kivoja, uusia lenkkejä, koska hanki on kantanut hyvin kävelijääkin maaliskuun alkupuolella.

Ja Sylvi astutettiin, joten jännityksellä odotetaan, onko pentuja tulossa. Sylvihän ei asu meillä, joten jos pentuja tulee, muuttaa Sylvi meille pari viikkoa ennen laskettua aikaa.

Eilen ultrattiin Sylvi tiineeksi- pentue päivitetty Pentuja- sivulle