TAUSTAA

Minä eli Ulla hankin ensimmäisen mäyräkoirani v. 1982 eli yli 30 vuotta sitten.06092008058.jpg Kyseessä oli karkeakarvainen mäyräkoiranarttu FIN KVA-L Kaivannon Elviira, jonka isä oli Ruotsin tuontiuros, ajosukuinen ajovalio Benedicts Bocassa. Siitä se sitten lähti... Ellun kanssa innostuin harrastamaan ensin luolakokeita ja koska koira myös ajoi, osallistuimme jo -80-luvulla ajokokeisiinkin, Elviirallakin on ajokokeista 1-tulos. Myös jälkeä harrastimme vähän.

Vuonna 1987 kasvatin ensimmäisen pentueeni, kun Ellu sai mm. Fin KVA-A Fin JVA Eveliinan. Enni puolestaan sai 1992 pentueen, jossa oli mm. Eurooppa-pokaalin voittaja Fin KVA-A Fin KVA-L Fin JVA Rivakka Eemeli, Fin JVA Rivakka Estrella ja Fin KVA-L Rivakka Einari. Myös Einarilla ja Fannilla (Estrellalla) oli ajokoetulokset...

Pentueita ei vuosien varrella ole ollut kovinkaan monta, perhe+lapset tarvitsivat/-sevat oman aikansa ja tietenkin työ ottaa osansa, mutta ennen kaikkea syksyisin aika menee metsällä... Mutta ehkä hiljaa hyvä tulee...liminka26.11.14.jpg

MÄAJ-kokeiden palkintotuomarikortti minulla on ollut 80-luvun puolivälistä lähtien ja ko. koelajin ylituomarina olen toiminut joitakin vuosia. Lisäksi minulla on MEJÄ-puolella koetoimitsijan pätevyys. Kuulun kahteen metsästyseuraan (PMS ja SMM) ja TSMKn lisäksi olen myös Sydvästin ja ÅTKn jäsen. Mäyräkoiraliiton hallituksessa olen ollut vuosina 2013-16 ja ajotoimikunnan sihteerinä 2007-2016 ja vuodesta 2013 myös liiton yhteistyötoimikunnan jäsen.

Sivun kuvissa ylempänä Manta ja kettu ja emäntä joskus Mantan nuoruusvuosina ja alempana Elma, jänis ja emäntä marraskuussa -14.