TAUSTAA

Minä eli Ulla hankin ensimmäisen mäyräkoirani v. 1982 eli lähes 40 vuotta sitten.06092008058.jpg Kyseessä oli karkeakarvainen mäyräkoiranarttu FIN KVA-L Kaivannon Elviira, jonka isä oli Ruotsin tuontiuros, ajosukuinen ajovalio Benedicts Bocassa. Siitä se sitten lähti... Ellun kanssa innostuin harrastamaan ensin luolakokeita ja koska koira myös ajoi, osallistuimme jo -80-luvulla ajokokeisiinkin, Elviirallakin on ajokokeista 1-tulos, Varsinais-Suomen ensimmäinen. Myös jälkeä harrastimme vähän.

Vuonna 1987 kasvatin ensimmäisen pentueeni, kun Ellu sai mm. Fin KVA-A Fin JVA Eveliinan eli Ennin. Enni puolestaan sai 1992 pentueen, jossa oli mm. Eurooppa-pokaalin voittaja Fin KVA-A Fin KVA-L Fin JVA Rivakka Eemeli, Fin JVA Rivakka Estrella ja Fin KVA-L Rivakka Einari. Myös Einarilla ja Fannilla (Estrellalla) oli ajokoetulokset...

Pentueita ei vuosien varrella ole ollut kovinkaan monta, perhe+lapset hevonenkin tarvitsivat/-sevat oman aikansa ja tietenkin työ ottaa osansa, mutta ennen kaikkea syksyisin aika menee metsällä... Mutta ehkä hiljaa hyvä tulee...liminka26.11.14.jpg

MÄAJ-kokeiden palkintotuomarikortti minulla on ollut 80-luvun puolivälistä lähtien ja ko. koelajin ylituomarina olen toiminut joitakin vuosia. Lisäksi minulla on MEJÄ-puolella koetoimitsijan pätevyys. Kuulun kahteen metsästyseuraan (PMS ja SMM) ja TSMKn lisäksi olen myös Sydvästin ja ÅTKn jäsen. Mäyräkoiraliiton hallituksessa olen ollut vuosina 2013-16, 18-19 ja 20-21 ja ajotoimikunnan sihteerinä olen toiminut 2007-2016 ja jonkinlainen jäsen olen edelleen ja vuodesta 2013 olin muutaman vuoden myös liiton yhteistyötoimikunnan jäsen.

Sivun kuvissa ylempänä Manta ja kettu ja emäntä joskus Mantan nuoruusvuosina ja alempana Elma, jänis ja emäntä marraskuussa -14.