Tammikuu

Kuukausista kiireisin? Ainakin metsästyksen suhteen. Joka viikonloppu jahtia ja vielä viikollakin varsinkin kuun loppupuolella. Lisänä Elma, joka siis ei aja sorkkaa... Rusakkoa ja kettua on metsästetty, mitä keritty. Ja pikkukoira Ronjaa koitettu myös ehtiä saamaan yksin mettään. Se on ajanut peuraa, kaurista ja rusakkoa, mutta myös hirveä... =/ Into on aivan mahdoton. Karppakeli haittasi vähän loppukuusta- tai pyrin siihen, että ei hirveän pitkää päivää tehnyt kukaan, säästeltiin vähän tassuja.

Rivakka Odette ajoi tammikuun lopussa MÄAJ 1-tuloksen 86p =)

Helmikuu

Lunta alkaa meilläkin nyt olla yli mäyräkoiran tarpeen, vielä pääsee, mutta vähempikin olisi riittänyt. Ja aika reippaita pakkasia ollut alkukuusta ja loppukuusta myös. Koko hiihtomaviikkokin vähän plörinäksi pakkasten takia. Heikosti haisee. Pari rusakkoa silti saatiin.

Stellan ja Millan Ruotsin tulokset tuli vidoinkin Ruotsin hunddataan ja sitä kautta lopulta myös virallisesti Suomenkin sivuille: Se KVA-A

Maaliskuu

Kyllä taas on ollut vaikeeta käsittää... Ronja on koko elämänsä periaatteessa saanut olla irti ja nyt pitäisi oppia hihnalenkeille. Ja upeat hankikantokelit vielä kaupan päälle =) No, eihän taas enää ole kuin vajaa puoli vuotta ja sitten =)

Mantakin sairastui ennen pääsiäistä oikein tosissaan, oli tiputeuksessa päivystyksessä koko pitkäperjantain. Mutta sen jälkeen taas pikkuhiljaa palautunut.

Huhti- ja toukokuu

Aika menee kuin jäitä polttaisi... No, joo toukokuu oli kovin helteistä,silloin olisi varmaan jäätiin palaneet. Ei, työvuoden kiireisin jakso. Ei ehdi, ei pysty, ei jaksa.

Toukokuussa Nette (R. Odette) tulee meille taas näyttelyitä varten vähän lihomaan. Kävimme Ahvenanmaalla ja siellä se sai käy eri käykl1 ja SA.

Kesäkuu

Mökkeilykausi aloitettu, keli on edelleen tosi lämmin, pieni poikkeuksia lukuunottamatta.

La 16.6 oli perinteinen mäyräkoirakerhon ryhmänäyttely Pöytyällä ja keli oli taas tosi lämmin, varsinkin kun karkkarit (yli 40kpl...) arvosteltiin iltapäivällä. Minulla oli kotoa mukana Ronja ja Manta ja lisäksi Peltsi (Pelle Peloton) ja Nette (Odette) ja näyttelyssä esitin myös Pontuksen (Nalle Puh) ja Hillan (Onneli) ja Ronjan siskon Maisan (Rouva Ruusupuu). Pikkuneidit Ronja ja Maisa saivat jun-eri, kaikki muut erin päälle vielä SAn ja Hilla sijoittui PN3. Lisäksi minulla oli elämäni ensimmäinen kasvattajaluokka, joka sai KPn ��

Su 17.6.oli Salon KR- näyttelyn vuoro. Nette sai siellä käy-EH, mutta pojat Peltsi ja Pontus pärjäsivät paremmin. Pontus käy-eri-SA-PU1 ja sert ja Peltsi jun-eri-SA-PU2 ja varasert. Peltsin näyttelyura lähti siis hienosti käyntiin :)

Heinäkuu

Tältä kesältä on meidän porukan jäljestykset jääneet. Liian kuuma jälkien tekijälle ainakin tällainen keli! päivät +30++ jä yötkin melkein +25... Vähän on tietysti jossain kohtaa harjoiteltu, että sitten mahdolliset käytännön jutut onnistuisivat. Stella kävi yhden nollan hakemassa ja Hilla myös ensin yhden sellaisen, mutta onnistui kuitenkin toisessa ja sai AVO 1-45p. Kävin myös Norjassa Hillan ja Netten kanssa, Nette sai käy1-SA ja Hilla val2-SA-PN2 ja stor-CERT (tarvii sellainen jotta valioituu) ja Hilla on siis jatkossa FI KVA-A FI MVA Se MVA No MVA Pohj. MVA !!

Pontus kävi myös Viron puolella näyttelyssä ja tuliaisina sieltä Viron serti =)

Elokuu

Netten kanssa käytiin Ruotsissa Svenstavikissa, josta ei juuri kummoista tuotavaa ollut- sileä eri ja eh.

Elma aistii kuumasta kelistä huolimatta, että irtipito lähestyy ja tuntuu jo itse sen aloittaneen... Jos vaan silmä välttää, niin jossain on ja paras esitys taas, kun vaijerihihna meni aidan alta, mutta hihnan päässä oli vain poikkipurtu kaulapanta....

Elma kunnostautui sitten heti irtipidon alkupäivinä eräänä iltana saamaan aikaiseksi kummallisen ajon, ensin ajattelin jänistä, sitten jo supia (apujoukkojakin jo soitin...) ja sitten se sähellys loppui yhtäkkiä pellon reunaan ja koira jäi paikoilleen. Menin sitten hakemaan koiraa ja yllätys! yllätys!- ojan pohjalla ketunpoika Elman alla, ei enää vastarintaa...

Syyskuu

Taas treeniä, treeniä, kunnon kohotusta löhökesän jälkeen. Käytiin nuorison kanssa Åålannissakin yksi viikonloppu tutustumassa kauriisiin, Ruusakin Ruotsista oli mukana syttymässä touhuihin.

Stella osallistui PM-kokeeseen Paraisilla 29.9, eka erä kaurista 80min (2 pätkää mereen, eka kuulas pakkasaamuko?), mutta toinen erä takkus, tulos MÄAJ1-77p.

Lokakuu

Jahditkin pääsi alkuun ja Doris (Rentunruusu) kävi meitä morjestamassa. Puolivälissä kuuta käytiin nuorisokerhon (alle 10v eli Milla, Stella ja Ronja) ja kerhon kummitädin Mantan kanssa Ruotsissa Ruusan porukkaa tervehtimässä ja myös metsällä, nyt on sitten ajettu kuusipeuraakin... =), jota tuolla alueella oli enemmän kuin kaurista.

Elmakin sai minut melkein syömään hatullisen sitä itseään, minun sorkkavapaa koirani kärähti ajamasta peuraa- 2,5 tuntia n 400m x 400m -alueella. Peura odotti aina koiraa n 100m päässä, ei kiirettä mihinkään... Ronjallekin saatiin eka kaato: hieno kaurispukki jonkinlaisen ajon päätteeksi =)

Marraskuu

Mettässä edelleen niin paljon kuin on keritty. Elma on taas päässyt omiensa pariin= ajelemaan jäniksiä ja kettuja, Ronja edelleen aika epätasainen, intoa on enemmän kuin pää kestää(?) ja ajot tuppaa jäämään lyhyiksi, mutta heti kohta on taas jo uusi edessä...

Käytiin alkukuusta Föglössä Åålannissa jahdissa (nuorisokerho) ja saatiin vähän saalistakin=). Siellä todella hyvät maastot ja paljon riistaa! On ilo ja kunnia saada kutsu sinne =)

Stella osallistui kerhon mestaruuskokeeseen Kustavissa 17.11 ja ajoi ekan erän 80min peuraa ja 2. erän 40min kaurista. Ja ajot olis molemmat jatkuneet vielä vaikka kuinka, molemmat meni n 30 min yli, ennen kuin sain koiran kiinni. Tottelevaisuus ei ole oikein Stellan juttu... Tulos MÄAJ1-87p, kisan 2.

Sitten 23-26.11 oli akkajahtia Smålannissa Ruotsissa, koirat sai kyllä ajella ja kauriita nähtiin, mutta huonoa tuuria, haulikolla ei kovin kauas yllä...

Joulukuu

Joulukuun alussa kävimme Norjassa Skienin ympäristössä ajokokeessa. Vettä tuli koko alku kuu ja Stellan starttipäivänä satoi edelleen. Koe meni kuitenkin hyvin, ja ykkönen tuli, joten Stellasta anotaan sitten, kun kaikki tulokset julkaistaan jne., myös Norjan KVA-A ja sitten Pohjoismaiden ajovalio. Millalla ei ollut yhtä hyvä tuuri, vaan seuraavana päivänä oli kaunis keli, mutta vettynyt maa veti jäähän ja jälki ns. jäätyi, eikä haissut...

Lunta saatiin vajaa viikko ennen joulua, sitä on itsekin taas metsässä viisaampi. Kunhan vaan ei tule sitten liikaa tai tule liian kylmä...

Joulun välipäivinä olimme Stellan, Millan Ja Ronjan kanssa Ahvenanmaalla Föglössä kaurisjahdissa. Siellä tuli muutamia kaatoja, mutta vielä jäi paljon ensi syksyksi ajettavaa =)