Vuosi 2011

Joulukuu:

Ei lumesta tietoakaan! Vettä ja vettä ja vielä vettä! Ojat ja metsätkin pian täynnä. Ei kyllä pahemmin pakkastakaan, siis tassut pääsevät helpolla, mutta ojat aiheuttaa jo jonkin verran ongelmia lyhytjalkaisille koirille ja varsinkin emännälle.

Kalle hoidossa joulun ja Uuden Vuoden yli. Poissa "susien suusta" Köyliöstä... Siellä jo kontaktia....

Mantan kanssa käytiin Ruotsissa astutusreissulla n. viikko ennen joulua. Sen kanssa on todella helppo kulkea ja kyläillä, koska se on niin rauhallinen.

Elma harrastaa edelleen supijahtia- toivottavasti talvisemmat kelit laittaa supit piiloon ja saadaan taas muutakin hauskaa.

4.-6.12. olimme Ahvenanmaalla. Mantalla upeita ajoja- Pikku-Tiina 1v. intoutui myös tosissaan kauriinajosta.

Helmin juoksu alkoi kuun vaihteessa, Mantalla viikkoa myöhemmin.

Marraskuu: Manta osallistui 5.11 MÄAJ-kokeeseen Ahvenanmaalla, ajoi täydet erät kaurista, molemmissa erissä suht nopea ylösotto (9/14min), ja tuloksena MÄAJ1-85p ja KP ja oli kokeen paras. Muuten metsästettiin Eckerössä pe ja su. Hyviä ajoja.

Lokakuu: Helmi 9v, osallistui Gävleborgissa Ruotsissa 17.10 ajokokeeseen ja sai 1-tuloksen (46p) -> SE KVA. Ajoi ensin täyden erän (=yli 60min) kaurista, sitten vielä toista 50 min, otettiin kesken ajoa pois. Mantalla huono tuuri, maastosta ei löytynyt eläimiä, ensimmäinen koe Mantalla, jossa ei ylösottoa. 

Syyskuu: Manta osallistui Kiikalassa 4.9. PM-mejään ja sijoittui kolmanneksi (3.) tuloksella VOI1 47p.

11.9. Oripäässä Manta rotumestaruusmejässä toiseksi (2.)!!!! Peurarikkaissa maastoissa tuomarina Kari Kielo. Mantan tulos VOI1 44p.

Nyt Mantallakin saa keskittyä taas pelkkään ajohommaan.

Elokuu: Kävimme Helmin ja Mantan kanssa 6.8. Honkajoella ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli irlantilainen Seamus Oates. Manta sai Käy-ERI ja Helmi (9v) Vet-ERI, SA ja oli ROP-VET

Kalle muutti Köyliöön Jeren kaveriksi, samaan paikkaan, missä se asui pikkupoikanakin.

Heinäkuu:

MEJÄä: Manta ja Elma kävivät iltakokeessa Alahärmässä 20.7. Elma aloitti hienosti, mutta sitten ens. osuuden lopussa puhti/motivaatio loppui ja neiti päätti istahtaa miettimään viileämpiä ilmoja -> keskeytys.

Manta sen sijaan teki taas hienoa ja tasaista työtä alusta loppuun, tuloksena huippupisteet: VOI 1, 49p

Elma kävi vielä 31.7. yrittämässä mejää, mutta maasto oli niin vaativa, että kolmannella osuudella aika loppui kesken. Nyt kuitenkin teki töitä, eikä luovuttanut....

Kesäkuu:

Elma oli MEJÄ-kokeissa Kauhavalla 1.6. ja sai tuloksen AVO1, 42p. -> siirtyy VOI-luokkaan!!

Manta kävi ti 14.6 Ruotsissa Upplannissa jälkikokeissa saaden ykköstuloksen, 42p -> nyt Manta on myös S JVA  / SE VCH

Lomailimme vko 23 Ålannissa koirien kanssa. Vieressä koirat rantakallioilla.koirat05-0611_017.jpg

19.6. MEJÄ-koe Muurlassa: Manta kokeen paras, jäljesti VOI 1-48p. Elma sen sijaan haki iloisesti nollatuloksen ensimmäiseltä VOI-jäljeltään. Olisi ollut niin paljon muuta mukavaa...

Toukokuu:

Manta jäljesti Ilmajoella äitienpäivänä 8.5.-11 VOI1 -tuloksen 48p -> Mantasta FIN JVA

Elman jälkiharjoittelu alkoi aika epäonnekkaasti- ainakin ohjaajan kannalta- peurat palanneet maisemiin, Elmalla enemmän ensin tuo ajopuoli mielessä.... osaa kyllä, mutta kun olisi kivempaakin. Ehkä pikkuhiljaa "järkeistyy". 

Toukokuun loppupuolella alkaa taas Kallen häkitys: Mantalla ja sitten Helmillä alkaa juoksu.


tilannekuva-001.jpgHuhtikuu:

Osallistimme Mantan kanssa 27.4.Kauhavalla (Ala-Härmä) kevään ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseen. Matka oli pitkä, mutta kannatti tehdä:

Manta sai MEJÄ- kokeista tulokseksi VOI 1 - 46p. 

Elmalla juoksu alkukuun- häkissä siis aina jompikumpi: Elma tai Kalle. Vuorotellen. 

 

Maaliskuu: 

Kapu on hoidossa reilun viikon alkukuusta. Pojat pärjää keskenään oikein hyvin.

Gubbe hoidossa loppukuun. Elman juoksu alkaminen aiheuttaa ylimääräistä säpinää, mutta pojat selviävat levottomina, mutta sovinnossa. Nuori mies Gubbe yläpuolella lumikuvassa.

Manta sai Ålands Taxklubbenilta kiertopalkinnon (jäniksen ajotaidoistaan) ja kolme TSMKlta: paras jälkikoira, paras avoimen luokan jälkikoira ja Kirsikkamäen malja (monipuolinen käyttökoira). Myös omalta metsästysseuralta tuli kiertopalkinto.

16032011019-003.jpg

Minulta leikattiin oikea olkapää.Kuusi viikkoa oikean käden käyttökieltoa...Vaikeuttaa jonkin verran kyllä koirien ulkoiluttamistakin...

Toivottavasti kevään jälkikokeissa jo pelittää. Ja vasta pääsiäisen tietämissä pääsen auton rattiinkin...

Helmikuu jatkuu lumisena ja kylmänä. Lunta n 50 cm!! Ei oikein metsästyskelejä...

Puolivälissä kuuta koko ajan  -15 ja yli. Aamuisin ja iltalenkeillä välillä reippaasti yli -20, joten ulkoilu ja kaikki hauska jäänyt aika pahasti väliin.

Loppu helmikuusta onneksi vähän paremmat kelit, kaikki saivat vielä liikettä riittävästi! Vaikka tuntuu, että Kallelle ei mikään riitä...

Tammikuu: Lunta !!  Ja PALJON !!

kauriit.jpg

 ja pakkasta riittää!! 13.1. huomasin, että hanki kantaa! Siis koiria, ei minua. Ei kunnolla edes lumikengillä.

Kuvassa koirien "kaverit" ruokinnalla. Osaatko laskea?

Saitko 6 kpl?

Mutta nyt saavat rusakot taas kyytiä ja aidoissa pysytään entistä huonommin. 15.1. Elma ajeli tätä paikallista, joka odotteli aina parin sadan metrin välein ja juoksi metrin päästä minusta.... Asuntoalueella kun ollaan, niin en uskaltanut edes potkaisemalla yrittää!

Ja pennuista Pikku Myy ja Enska ainakin ovat jo ajaneet jänistä! Siitä se lähtee! Ja Veeti kaurista!


Ja Helmin veli Hagge Lapualla on ajellut ilvestä, se ei ehkä ole sallittu ajoeläin, ei ainakaan MÄAJ- sääntöjen puitteissa.

veeti0111_3.jpg

Kuvassa Veeti eli Luppakorva kyläilemässä loppiaisen jälkeen. Olipa poika kasvanut!

Kävin myös katsomassa Enskaa Lapualla ja Kallen ja Elman veljeä Köpiä Alavudella.