HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!!

Tammi-helmikuu

Kuvassa meidän Lyyti, 7kk <3, Ronjan tytär, joka on jo osoittanut ihan mukavia merkkejä metsällä. Meillä/tyttärellä on myös Stellan poika Vaappu, joka asustaa Turussa ja on päässyt metsään huomattavan paljon harvemmin kuin Lyyti, mutta se lähti toimimaan oikeastaan heti, sitä on ehkä syytä enempi jarrutella...

Talvi ei taaskaan ole tähän lajiin paras mahdollinen, lunta ei ole liikaa, mutta pinta on mitä on. Kaikki on päässeet kuitenkin edelleen mettään, mitään vammoja tassuihinkaan eivät koirat onneksi ole saaneet. Stella on vetänyt yhden vedon (ja toisenkin) jopa tossut jalassa =) ja tossut pysyivät kaadolle asti kaikissa neljässä jalassa!!

Helmikuussa päästiin vielä yllättävänkin hyvin metsään, vaikka lunta oli paljon. Hanki kantoi pellolla, mutta metsässä maa oli monin kohdin jäinen ja taimikoissa oli haasteellista. Tassut kuitenkin kestivät hyvin. Tossut jäivät taas enempi pitämättä liukkauden takia. Ojat olivat heikossa jäässä tai auki. Lyyti meni isossa veto-ojassa jäistä läpi, onneksi syvyys oli juuri mäyräkoiralle mitoitettu eli tassut pohjassa ja etutassut ja pää ylettyivät jään pinnalle ja sain koiran suht nopeasti pois. Oppi varomaan kyllä ojia, toivottavasti ei liikaa.

Ajoja oli ihan mukavasti- ketut tietenkin liikkuivat kiiman takia paljon ja varsinkin Stella ja Rusina innostuivat niistä. Lähes hengenvaarallisesti. Yksi Stellan ajo meni Kemiöntielle, joka on vilkas, mäkinen ja täynnä kallionleikkauksia. Olin hätävilkkujen kanssa odottamassa koiraa, tarkkailin gepsistä, minne tulee ja olinkin liian nopea, kettu ei ollut ehtinyt vielä yli, vaan melkein juoksi syliini tienpenkalla. Sen tähden se vain vaihtoi ylityspaikka 100 m päähän ja koira perään, siinä sitten auto keskitiellä ovet auki ja hätävilkut päällä ja sain koiran kiinni. Kokemuksesta tiedän, että hätävilkut ja keltaiset viivat eivät hidasta saatika estä liikennettä mitenkään.

Alla kuvissa vas. Ronja ja vieressä siskonsa Dooris tammikuun viimeisenä sunnuntaina.

MAALISKUU

Yllättävän paljon on lunta! Vaikka on ollut todella hienoja ulkoilupäiviä, tuntuu, ettei lumi sula lainkaan. Ollaan hiihdelty jonkin verran ja hangella on aamuisin päässyt jopa kävelemään.

HUHTI-TOUKOKUU

Harjoiteltiin Lyytin kanssa jälkeä, tarkoituksena startata ennen kesää, mutta juoksu tuli ja sotki ne suunnitelmat.

KESÄ-HEINÄ-ELOKUU

Kesällä käytiin muutama kerta Ruotsissa. Sylvi (So Long) kävi muutamassa näyttelyssä ja sai kaksi sertiä, yksi kuitenkin vielä puuttuu, joten ensi kesänä ehkä jatketaan sen metsästystä. Riippuu nyt sitten paljon siitä, milloin juoksu, tuleeko tiineeksi jne. Joka reissulla oli mukana myös Ronja ja Lyyti. Ronja kävi jälkikokeessa ja sai tittelin Se JVA. Sille riitti yksi ykkönen, koska on Suomen jälkivalio. Lyyti (Unelma Onnesta) joutui aloittamaan koko homman alusta, koska sillä ei ollut Suomesta vielä mitään, juoksu pilasi keväällä Suomen suunnitelmat. Eli Lyyti kävi Ruotsissa ensin ns. taipumuskokeen, jonka jälkeen pääsee Ruotsissa AVO- luokkaan. Niitä sitten kävimme yrittämässä yhden ylimääräisenkin kerran, jolloin Lyllerö sai kakkostuloksen, kaikki muut olivat sitten ykkösiä ja Lyytistä tuli Se JVA.

Taas elokuun 20. päivästä lähtien ovat koirat saaneet metsää, vaikka alussa suht vähän, elokuun kelit olivat vielä ihan liian lämpimät metsähommiin.

SYYS-LOKA-MARRAS-JOULUKU

Syyskuun lopussa kävi Vaappu (Viiksivallu) ekassa ajokokeessa Nauvossa ja hienosti ajelikin, sai tuloksen MÄAJ1-81,5 +KP.

Koirat on saaneet metsää ihan reippaasti tänä syksynä, lähinnä kuitenkin treeniä, jahdeissakin kyllä, mutta hirvestyksen aikana ne on meillä ainakin taas vähän "köyhiä". Ahvenanmaallakin on käyty muutaman kerran kauriita juoksuttamassa =)

Ronja kävi pyhäinmiesten päivänä 5.11. Ahvenanmaalla kokeessa tavoitteena saada viimeinen ykkönen ja tulihan se sieltä. Jäniksellä!! Ahvenanmaalaiset on sitä mieltä, että ajoeläin on aina kauris, jos sitä ei nähdä. Eli nähdä piti. 75 min kohdalla lähdimme tuomarin kanssa lähemmäs ajoa ja jänishän sieltä tuli pitkin kallioita, niin kuin olimme molemmat koko ajan epäilleetkin. Koira max 30sek. jäljessä… Tuomari sai kuvattua ajosta hienon videon, vaan enpä ole onnistunut sitä tänne saamaan.

Joulukuussa alkoivat lumisateet ja 10.12 jälkeen on sitä saatu ehkä enemmän kuin tarpeeksi. Vielä aika kovan pakkasen kera. Toivottavasti vielä saadaan ajokelejä!

Lyyti kävi vielä 10.12. Ahvenanmaalla starttaamassa ekassa ajokokeessaan. Uutta lunta oli tullut n 5-10cm. Kauriit kuitenkin löytyivät ja Lyytille MÄAJ 1- 74,5p. =)