HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!!

Tammi-helmikuu

Kuvassa meidän Lyyti, 7kk <3, Ronjan tytär, joka on jo osoittanut ihan mukavia merkkejä metsällä. Meillä/tyttärellä on myös Stellan poika Vaappu, joka asustaa Turussa ja on päässyt metsään huomattavan paljon harvemmin kuin Lyyti, mutta se lähti toimimaan oikeastaan heti, sitä on ehkä syytä enempi jarrutella...

Talvi ei taaskaan ole tähän lajiin paras mahdollinen, lunta ei ole liikaa, mutta pinta on mitä on. Kaikki on päässeet kuitenkin edelleen mettään, mitään vammoja tassuihinkaan eivät koirat onneksi ole saaneet. Stella on vetänyt yhden vedon (ja toisenkin) jopa tossut jalassa =) ja tossut pysyivät kaadolle asti kaikissa neljässä jalassa!!

Helmikuussa päästiin vielä yllättävänkin hyvin metsään, vaikka lunta oli paljon. Hanki kantoi pellolla, mutta metsässä maa oli monin kohdin jäinen ja taimikoissa oli haasteellista. Tassut kuitenkin kestivät hyvin. Tossut jäivät taas enempi pitämättä liukkauden takia. Ojat olivat heikossa jäässä tai auki. Lyyti meni isossa veto-ojassa jäistä läpi, onneksi syvyys oli juuri mäyräkoiralle mitoitettu eli tassut pohjassa ja etutassut ja pää ylettyivät jään pinnalle ja sain koiran suht nopeasti pois. Oppi varomaan kyllä ojia, toivottavasti ei liikaa.

Ajoja oli ihan mukavasti- ketut tietenkin liikkuivat kiiman takia paljon ja varsinkin Stella ja Rusina innostuivat niistä. Lähes hengenvaarallisesti. Yksi Stellan ajo meni Kemiöntielle, joka on vilkas, mäkinen ja täynnä kallionleikkauksia. Olin hätävilkkujen kanssa odottamassa koiraa, tarkkailin gepsistä, minne tulee ja olinkin liian nopea, kettu ei ollut ehtinyt vielä yli, vaan melkein juoksi syliini tienpenkalla. Sen tähden se vain vaihtoi ylityspaikka 100 m päähän ja koira perään, siinä sitten auto keskitiellä ovet auki ja hätävilkut päällä ja sain koiran kiinni. Kokemuksesta tiedän, että hätävilkut ja keltaiset viivat eivät hidasta saatika estä liikennettä mitenkään.

Alla kuvissa vas. Ronja ja vieressä siskonsa Dooris tammikuun viimeisenä sunnuntaina.

MAALISKUU

Yllättävän paljon on lunta! Vaikka on ollut todella hienoja ulkoilupäiviä, tuntuu, ettei lumi sula lainkaan. Ollaan hiihdelty jonkin verran ja hangella on aamuisin päässyt jopa kävelemään.