Nyt on monet asiat mäyräkoirien jalostuksessa jonkinlaisen muutospaineen alla eläinten uuden hyvinvointilain myötä. Odottelen, mitä päätöksiä SML ja SKL saavat aikaiseksi ja toivon niiden päätösten todella olevan mäyräkoirien parhaaksi. Pevisaan tuli kevään -24 liittokokouksessa lisäys, että vuoden -25 alusta jalostukseen käytettyjen koirien tulee olla selkäkuvattuja.

2024 - PENTUSUUNNITELMAT

Lyytin astutus siirtyy seuraavaan juoksuun, nyt se alkoi juosta odotettua aiemmin ja pennut olisivat syntyneet meille hoidon kannalta hankalaan aikaan.

Sen sijaan nyt on astutettu Sylvi (FI Kva-mäaj R. So Long) ja sen pennut syntyivät 11.5.

Pentujen isä on Chaoksen Johnnie Walker, ihana ja rauhallinen, meidän Peltsin (R. Pelle Peloton) poika ja se muistuttaa niiiiin Peltsiä, mutta vielä enemmän sen isoäitiä Mantaa <3 <3
Viskillä on ajosta mäaj1- tulos ja se on ulkoisesti upea, FI MVA ja cacib.

Sylvin kaikki pennut viime kesältä ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa ajotouhuihin.

Tässä linkki jalostustietojärjestelmään pentueen sukutauluunMyös Stellan pojat Rymy (R. Robin Hood) ja Vaappu (R. Viiksivallu) saattavat saada jälkeläisia tänä keväänä toukokuun alussa.

2023 PENTUJA!
R. So Long (FI KVA-mäaj+ SA) eli Sylvin
juoksua odoteltiin alkavaksi tammikuussa -23. Vihdoin viimein juoksu sitten tuli huhtikuussa...Se siemennettiin tanskalaisen uroksen (Manfred) spermalla. Manfredilla on ajotuloksia ja sen selkä on kuvattu K0 ja indeksi on kuvattujen korkeimpia, 119. Myös silmät terveet( dna-tutkittu PRA-variantista puhtaiksi. Myös lasiluutaudista puhdas dna-tutkimustulos). Nyt satsataan siis käytön lisäksi myös vielä enemmän terveyteen ja tutkittuun tietoon. Isä on saanut näyttelystä Eri+SA ja mukavaluonteinen perhekoira. Olen ollut yhteydessä Tanskaan myös sitä käyttäneeseen kasvattajaan, joten en pelkkien mainospuheiden perusteella urosta valinnut.

26.6. syntyi Sylville 4narttupentua. Pennut kasvavat reippaasti ja Sylvi on hyvä ja antaumuksellinen äiti ja pentulaatikossa on kaikki hyvin.

Ronjan (FI KVA-mäaj FI&Se JVA) astutushaaveista olen luopunut. Pitäydyn edelleen hitaassa tahdissa kasvattamiseen ja jatkan seuraavilla sukupolvilla. Ronjan kesällä -21 syntynyt pentue toimii metsällä hyvin ja luonteet on tosi kivoja. Itselläni on siitä pentueesta Lyyti (R. Unelma Onnesta) ja se on kyllä täysin valloittanut sydämeni. Eikä toiminta metsällä ole ainakaan ihastustani vähentänyt, päinvastoin.

Lyytikin (R. Unelma Onnesta) astutettaneen v -24 tai -25, täyttää kesällä 24 vasta kolme....

Kasvateista Dooris (Rentunruusu) sai pentuja toukokuussa -22. Molemmat Stellan pojat Troyn kanssa eli Simo (Simo Sisu) ja Mörkö (Sirius Musta) ovat myös jo saaneet jälkikasvua ja lisääkin on tulossa. Onnea!

Omat PENTUSUUNNITELMAT 2022 eivät toteutuneet.

2021 PENTUSUUNNITELMAT:


Vuonna 2021- oli suunnitelmissa 2 pentuetta. Stella (Pohj.maiden ajovalio, näytt. ERI) ja sen tytär Ronja (Mäaj1, FI JVA, näytt. ERI ) astutettiin pääsiäisen pyhinä .Molemmat nartut on ultrattu tiineiksi.Pennut syntyvät vko 22 lopulla, kesäkuun alkupuolella.

Ronjan pennut (3u+3n) syntyivät 2.6. ja Stellan (4u+2n) 4.6. Enemmän tietoja/kuvia löytyy alapalkista.


Tässä linkit tuleviin yhdistelmiin:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx...

Lisäksi:VUOSI 2020:

POHJ MVA FI KVA-A FI MVA SE MVA NO MVA Rivakka Onneli (Hilla)

& FI KVA-A Rivakka Pelle Peloton (Peltsi) (näytt. 2 x sert).

Odotettavissa hyväluonteisia metsästyskoiria terveistä, hyväluonteisista, meritoiduista vanhemmista.

Tässä pentujen sukutaulu:

Hillan pennut kuvassa kesäkuussa 2020, n 7vkoa, syntyivät14.huhtikuuta -20

Tavoittena on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia ajavia mäyräkoiria, unohtamatta hyvää rakennetta ja sopivaa kokoa.

Stella alkukesä 2019

Stella (Pohj KVA-A FI KVA-A Se KVA-A N KVA-A Ängomdrevets H L Stella) astutetiin Norjassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna


PENTUJEN LASKETTU AIKA oli 8.6. Ja silloin syntyi 3 urosta ja 3 narttua.

Isä on N&Se KVA-A C.I.B N&Se Mva Kvilestads E. Troy Norjasta

Pentujen sukutaulu:

Kesän 2017 pentuja

R. Milla Magia ja FI KVA-A M-13 Nippe- >Millan 9 pentua syntyi 7.6. Pennuista 2 urosta ja 7 narttua.


20.6 synnytti Stella 2urosta ja 4 narttua. Isä R. Kalle Kehveli eli Kyösti.
Kuvassa Millan pennut


<3 <3 <3<3 <3 <3


Tiinanpennut1vrk

trym.jpg

28.7.2015 Tiinan eli R. Lilla Myn pennut= O-pentue

Pentujen isä on Pohj. KVA-A (=FI&Se&No KVA-A) Se MVA Jaktvallens Trym (SE24073/2011)

Pentuja keväällä 2014

Mantan (Fin KVA-A FI MVA Fin JVA Se JVA No JVA Pohj JVA Se MVA R. Justiina) ja FI KVA-A Bargos Pavarottin (näyttelystä eri)

npennut180414.jpg

pennut =2 narttua ja 3 urosta syntyivät 18.4.

Ja kaikki voivat hyvin!

Vieressä pennut muutaman tunnin ikäisinä. KUVIA VALIKOSSA PENTUJA-OTSIKON ALLA LINKEISSÄ! Pentueen sukutaulun näet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?

2012: 25v! ekasta pentueesta....

M-PENTUEpennut1vrk.jpg KESÄLLÄ 2012

yhdistelmästä: Manta eli Fin KVA-A SE JVA Fin JVA Rivakka Justiina
ja Se KVA-A Se JVA Se MVA Boknäsets Qnall Ruotsista. Pennut syntyivät 9.8., tyttö ja poika= Milla Ja Merri.Mantan pentueen sukutaulun näet klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI =S15373%2F2007&RekNoE=Fin39425%2F06&Sukupolvet=5

Kyöstistä ekan kerran isä joulukuussa 2012: Esikoistytöt kuvassa ovat

kyostin_pennut3.jpg

Rilla ja Rulla

L-PENNUT kesällä 2010 :

Helmi eli Rivakka Hermione astutettiin toukokuun 2010 lopulla Ruotsissa S KVA-A FIN KVA-A S JVA S MVA Måsebo Dantella. PENNUT SYNTYIVÄT MA 2.8.2010 :Kolme urosta ja yksi narttu.


img_2205.jpg

Kuvassa Helmin pennut elokuun 2010 alussa. Pennut vajaa 3 vrk vanhoja Jos haluat nähdä pentujen sukutaulun, klikkaa linkkiä Kennelliiton sivuille: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=S24682/2001&ReknoE=FIN33071/02

dscn0332.jpg

Pentue v.2008 : K

emä: Helmi, isä SE KVA-A Måsjöns Konrad Viereisessä kuvassa Helmi pentujensa kanssa kesällä -08. Pennut n. 3 vrk vanhoja

Pentue v. 2006: J

emä Helmi, isä Nordanbergets Abbe

/