HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!

Tammikuu

Ronja sai aloittaa tämän vuoden työt ja aina kun mahdollista, se löytää ketun... Minulla oli hyvä passipaikka ja kettu jolkotteli eteeni, mutta olin taas liian hidas :/ No, Ronja jatkoi ja sain sen pois n 80 min ajon jälkeen.

2.1.sai Milla jatkaa ja ajettavaksi tuli kauris. Tuli taas passiini, melkein, jäi liikaa pusikkoon, eikä tullut kunnolla hollille. Milla sai kuitenkin ajella lähes 2h ja sain sen pois hukalta n 300m päästä =)

Kuvassa 2.1. Stellan tytär Sylvi (So Long), reilu 6kk, jolle saatiin n 45 min ajon jälkeen sen uran neljäs kauris. Myös yksi peurankaato on jo. Samassa jahdissa myös Kertulle (Millan tytär, 2v) kauriskaato

Sorkkakausi sujui loppuun asti aika vetisissä merkeissä. Lumesta ja pakkasesta ei ole ollut tietoakaan. Jahdit oli kuitenkin aika onnistuneita, riistaa riitti ja kaatojakin tuli.

Kausi loppui kuitenkin suru-uutiseen. FI KVA-A Rivakka Odette menehtyi tapaturmaisesti jahdissa 31.1. parhaassa iässä.


Latin Cross on Apple iOS 13.3

Nette 28.7.2015-31.1.2020

Helmikuu

Vaikka sorkkajahti loppui, jatkuu metsästyskausi ja onneksi vielä yhden ylimääräisen päivänkin näin karkausvuonna =)

Stellakin näytti ymmärtävän lakia, kettuajoja ollut pääasiassa, se kun on Stebun suuri intohimo. Mutta myös rusakko pääsi juoksemaan sen edessä, eikä sekään ajo loppunut kovin helpolla, autolla sain ajella perässä ja koira kiinni 2h 45min ajon jälkeen (ajoaikaa 2h30min). Stellalla alkoi juoksu kuun lopussa, mutta se sai vielä viimeisenäkin päivänä vähän juosta iltapäivästä ja jäljitti ensin pitkään kettua ja sai sitten sen ylös - kiinni onneksi vielä saman vuorokauden puolella pimeässä =/. Meillä aamun lumimyräkässä ei ollut liikkunut mikään, mutta sitten iltapäivästä olivat ketutkin olleet jo liikkeellä.

Niitä kettuja lähdettiin silloin 29.2. jo aamusta etsimään, mutta sää yllätti ja alkoi tulla sitä kauan kaivattua lunta vähän liiankin kanssa sillä seurauksella, ettei mikään ollut liikkunut. Olin ilmoittanut Ronjan vielä riskillä koko kauden kokeeseen ja riski olikin sitten yllättävän suuri. Pyryssä meni eka erä, mikään ei lähtenyt liikkeelle, jäljen haamuakaan ei näkynyt koko maastossa =( Toiseen erään vaihdettiin paikkaa kettumaastoista rusakkomaastoihin ja onneksi koira löysi ajettavan - itse asiassa valkkarin, joka kyllä toimi hankalammin kuin rusakko, juoksi pitkiä matkoja maantietä yms. Päivän tulos kuitenkin MÄAJ 1 - joten tavoite saavutettiin

Maaliskuu

On taas yllättävän vaikea eräiden käsittää, että pitää juosta vain hihnan päässä. Vaan eiköhän se taas tästä. Jäljestyskelejäkin on ollut periaatteessa koko talvi, vaan ajettelin pitää ensin jonkinlaisen rauhoitustauon noista metsähommista. Vaan vaikeaa sekin on, kun eräs sukuunsa tullut aika omatoiminen aidoista läpi -menijä. Ja nyt kun Kennelliitto on peruuttanut korona-pandemian takia kaikki tilaisuudet väh. toukokuun loppuun asti, ei ole mitään kiirettä treenaamisen kanssa. Ronja on kuitenkin suht hyvä jälkihommissa, jos sitä vielä ne kiinnostaa. Peltsin näyttelykaleterikin meni uusiksi, sertin metsästys jatkuu sitten joskus. Kunhan nyt saadaan nämä ihmisten asiat ensin kuntoon.

Hilla ultrattiin tiineeksi ja pentuja on siis tulossa n 15.4. Hilla tuli Lohjalta meille pe 27.3. ennen kuin rajat Uudellemaalle /-lta sulkeutuivat. Tuli kuin kotiinsa, täällä köllöttelee muiden kanssa <3