HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019!

Tammikuu

Vuosi alkaa aika karpalla ja kylmälläkin kelillä. Pe 4.1. aamulla satoi vähän lunta ja tuli suojakeli ja sadettakin päivän mittaan ja Peltsi eli R. Pelle Peloton starttasi silloin koko kauden MÄAJ-kokeessa Kirkkonummella. Haut jäivät kummassakin erässä lyhyiksi ja ajettavana molemmissa erissä oli kauris. Varsinkin toinen erä oli tosi hieno, ajettavat nähtiin 4 kertaa, koira kerran n. 2 min perässä, muissa havainnoissa vain vajaa minuutti. Tulos oli MÄAJ 1 ja pistemäärä 77,67. Ihan hyvä aloitus =)

LUNTA; LUNTA!!! Kääk, kuinka paljon tuota pakkaslunta on tullutkaan! Ajot on lähinnä matelua hangessa, etenevyys ihan surkea=( No, harrastaa täytyy ja koirat on kuitenkin onnellisia päästessään edes yrittämään....

Sorkkakausi loppui siis surkeisiin keleihin

Helmikuu

...eikä helmikuukaan kovin hyvin alkanut. Puuterilunta monta kymmentä senttiä!

10.2. käytiin esittämässä Stella Huittisissa Pekka Teinille: tulos käy- EH

Puolessavälissä kuuta tuli sitten vesisateiden jälkeen pakkaset ja hanki kovettui. Aika karppa keli tuli, hajuja tuskin kovin oli, mutta koirat pääsi liikkumaan kevyesti minne vaan. Rusakotkin. Ronja mm. oli tunnin ajon jälkeen Helsinki-Turku -junaradalla ... Onneksi selvittiin siitä kohtaa taas säikähdyksellä ja saatiin koira radan takaa leveän, tulvivan ojan varresta pois. Siinä se rusakko odotti, mutta koira ei onneksi enää uskaltanut lähteä ylittämään ojaa...

Millalle meinasi käydä heikommin- Se ajeli helmikuun viimeisenä viikonloppuna Paimiossa rusakkoa oikein mallikkaasti lähes kaksi tuntia, kunnes rusakko aloitti puronylityssiksakin. Kolmas ylitys ja Milla tippui jäihin! Ensin kesti tajuta, että on hätä, sitten kesti matka ojalle ja onneksi sain Millan sieltä kauluksen alta pois, mutta sitten piti vielä kävellä autolle, joten todella kylmää kyytiä tuli Millalle enemmän kuin riittävästi =(

Helmikuun viimeisenä oli minulla onneksi lyhyt työpäivä ja koirat pääsivät puolilta päivin vielä metsään. Nyt keli oli taas ollut monta päivää plussalla, hanki pehmoista ja lunta kuitenkinoli aika paljon paikoittan ja paikoitellen ihan paljas maa. Hangen pinta oli jäinen ja Elma ajoi ensin reilu puoli tuntia kettua, mutta otettiin pois, kun tassuista jäi liian selvät veriset jäljet. Sitten Ronja liikkeelle, se sai ylös toisen ketun melko pian, mutta ajo jäi aika lyhyeksi, koska kettu meni taimikossa, jossa oli paljon lunta ja koira jäi pahasti jälkeen. Sieltä vielä pellon yli ja jäiselle tielle.... siellä loppui haju? tai sisu? Milla sai vähän myös juosta, vaikka se olikin aika jäykkä sunnuntain avantouinnista. Se sai aika nopeasti kaksi kaurispukkia ajoon, pukit meni passin vierestä ja siinä kohtaa Milla harmikseen joutui kiinni. Sitten vielä Stella, joka yllätys yllätys sai valkkarin liikenteeseen. Ja hauskaa riitti n 45 min, mutta sitten tuli liian hankala paluuperä ja rouva tuli tietä myöten pois... Kaikille siis jotain kauden loppuun, reppuun ei saatu kyllä mitään. Näköhavainnot sai riittää....

Maaliskuu

Kevät se taas keikkuen tulevi... Ja kyllä on tuolla pienellä tummalla (joskus sen emännälläkin) vaikeeta ymmärtää, miksei voi päästä. No kyllä se siitä taas sitten taas menee käsitykseen, pikku hiljaa.

Elma näytti taas kuun lopulla oman mielipiteensä kiinnipitoajasta, meni väkisin aidan alta mökillä ja muutaman tunnin kuluttua lysin sen tiheästä taimikosta haukkumasta. Tehtiin vielä riistanhoitotyötä nappaamalla supi pois.

Kaikkien koirien juoksut alkaa loppukuusta- paitsi Elma (leikattu) Ja Ronja, jopa siis Helmikin, kohta 17 v...

Huhtikuu

Ajeltiin alkukuusta Stellan kanssa Etelä-Norjaan (n 1800km... -ei ole emäntä ihan viisas?) astutusreissulle. Isä on Kvilestads E. Troy. Enemmän tietoa PENTUJA -sivun kautta. Ja se on ultrattu tiineeksi, joten ei ehkä ollut hukkareissu. Stella käyttäytyy kyllä erilailla kuin normaalisti= syö entistä huonommin ja voi välillä pahoin, sama juttu oli ensimmäisen tiineyden kanssa.

SMLn vuosikokouksessa myönnettiin Kyöstille - R. Kalle Kehvelille SMLn hopeinen käyttöjalostuspalkinto ja Tiinalle - R. Lilla MylleSMLn pronssinen käyttöjalostuspalkinto. Kiitos siis jälkeläisten omistajille, jotka ovat vieneet pentuja eteenpäin!

Jälkitreenejä on vähän aloiteltu, emäntä edelleen yhtä laiska vetämään verta metsään. Ronja tuntuu rauhoittuneen ja jäljestää välillä oikein mallikkaasti.

Vanhuskoiramme Helmi, melkein 17v,lähti myös viimeiselle matkalleen, onneksi saimme eläinlääkärin meille kotiin, joten kaikki tapahtui tutussa ympäristössä kotipihalla.

❤️

Toukokuu

Joskus olen miettinyt, että loppuuko tämä minun koiraharrastukseni Mantaan, se on ollut minulle ja koko meidän perheelle ja koiralaumalle tärkeä, meillä kotona on siitä sanottu, että se on ja toimii "kuin ihmisen mieli", vaan ei sekään auttanut ja eläni koira Manta jouduttiin kohtutulehduksen takia nukuttamaan pois.

❤️

Hillan kanssa jaksoin kuitenkin tehdä retken Ruotsiin sulhon luo, mutta en pidä kovinkaan todennäköisenä, että luvassa olisi pentuja, päinvastoin, progesta ja kaikesta yrityksestä huolimatta. Aika bitch. Tuntuu jotenkin, että kun ne vastoinkäymiset alkaa, ei loppua näy... Ehkä tämä taas tästä...

Kesäkuu

8.6. syntyivät Stellan pennut. 3+3 tummaa lasta =) Kaikki meni hyvin ja lapset kasvavat kohisten, paino on tuplaantunut 6-7 päivässä.

15.6. kävimme Turun ryhmänäyttelyssä, jossa kasvatit pärjäsivät oikein
mukavasti: R. Pelle Peloton -Peltsi oli käy eri1 SA PU1 Sert ROP ja R.
Rouva Ruusupuu- Maisa nuo eri1 sa PN2 Sert VSP, R. Onneli-Hilla val eri1
SA PN2
ja R. Robin Hood-Rymy nuo eri2. Paras kasvattajaryhmä+KP. Tuomarina Mervi Raisaari.

Peltsin kanssa käytiin vielä Raaseporissakin, sieltä tuliaisina taas varasert, nyt PU3. Saimme mukaan myös Maurin eli R. Pikku Apulaisen, joka sai EHn.

Heinäkuu

Pennut kasvavat kohisten, nämä ovat minusta tosi aikaisin liikkeellä ja liikkuvat tosi hyvin. Alkukuussa ensin suht kylmiä ilmoja, joten ulos totuteltiin pikkuhiljaa, mutta sitten kelit lämpenivät ja porukka on ollut siellä oikeastaan kaikki päivät. Ronja pääsi pentujen luo niiden ollessa vajaa 3 viikkoisia ja sen jälkeen sen elämä on ollut yhtä pentujen hoitoa aamusta iltaan ja öisikin. Vakavamielistä hoitamista, leikille ei juuri sijaa. Pentujen kasvaessa sekin onneksi vähän höllää tahtia ja pystyy jopa leikkimään. Stellahan kyllä leikkii, ja se onkin sitten sellaista touhua, että oksat pois...

Peltsin kanssa näyttelyhommia on jatkettu, mutta ei vielä päästy tavoitteeseen, Kalajoella19.7. taas PU2 ja varasert, Ronjakin oli mukana ja sai ERIn. Käytös oli asiallista!!! =) Ei riekuttu, eikä tarvinnut hävetä! =)

Elokuu

Ronja aloitti koeuransa 1.8. MEJÄ-kokeessa Pedersöressä. Ja sai tuloksen AVO1-46p!!