Hyvää alkanutta vuotta 2023 !

Taas vuosi alkaa todella vaihtelevilla keleillä, kovista pakkasista vesisateisiin.

Vuoden eka viikko meni koirien kanssa Ahvenanmaalla, jossa oli silloin paljas maa, kunnes koepäivänä 7.1. alkoi myrskytuulen kanssa sataa lunta. Koe merkittiin kuitenkin vielä paljaan maan keliksi. Kokeessa starttasi Lyyti ja se teki hienon suorituksen. Tulos MÄAJ 1 ja 82p+KP =) Olen kyllä niin ihastunut tähän nuoreen neitiin <3 , kaikin tavoin. Aivan ihana luonne yhdistettynä hyviin käyttöominaisuuksiin <3

R. Veli Ponteva eli tuttavallisemmin Patu kävi kokeessa Ukissa 21.1. ja ajoi hienosti täydet erät. Tulos MÄAJ 1-81,50p. Onnea Patulle ja kiitos isännälle!

Tammikuun loppu vietettiin myös Ahvenanmaalla, jossa sikäläinen kausi loppui. Kelit olivat nollan molemmin puolin, aika kuivaa, jäistäkin, mutta lumetonta, ojat ja suot olivat kyllä täynnä vettä. Olin ilmoittanut Lyytin ja Vaapun kokokauden kokeeseen ja Lyyti starttasi ensin 30.1. ja sitten Vaappu 31.1. Lyyti onnistui taas erinomaisesti ja ajoi täydet erät ja tulokseksi se sai MÄAJ 1-84,5p ja KP. Vaapun koe ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, mutta meni kuitenkin ja se sai tuloksen MÄAJ 1-75,50p.

Lisäksi Lyytin sisko Lilli (R. Unelmiesi Tyttö) ehti startata kokokauden kokeessa Kangasalla 25.1. ja paukutti tuloksen MÄAJ 1-78,28p. Onnea Lillille ja kiitos isännälle koiran kokeeseen viemisestä!

Helmikuu

Viikon sisällä omilla koirilla kolme ajokoestarttia: viimeisimpänä Raaseporissa 4.2. starttasi Vaappu ja se sai kolmannen ykkösensä komeasti tuloksella MÄAJ 1, 83p ja KP =)

Ihan kiirusta piti mettässä koko kuukausi, lunta oli, mutta mäyräkoira pääsi vielä kulkemaan. Lunta suurempi ongelma oli ojat, meilläkin sorkka-ajot menee lähes aina peltoaukkojen yli ja niissä on yleensä aika jyrkkäreunaiset ja virtaavat ojat.

Lyytin veli Lucakin kävi ennen peurakauden loppua vähän treenailemassa.

Käytiin loppukuusta vielä Oulun suunnallakin jäniksiä kiusaamassa, siellä oli kyllä lumesta haittaa ihmisen liikkuvuudelle ja pakkastakin oli kyllä riittävästi, vähempi olisi riittänyt.

Vielä kuun viimeisenä päivänä järjestettiin meillä yhteisjahti alkaen klo 16. Mukavasti oli porukkaa ja Stellalle ammuttiin sen elämän eka rusakko=). Stella kun ei pahemmin jäniksiä ole ajellut, max muutaman kerran vuodessa ja yleensä homma loppuu toiseen paluuperään, ei jaksa kiinnostaa, mutta nyt tuntui maistuvan =).

Maalis-huhtikuu

Sylvin juoksua on odoteltu, mutta eipä ole Stellakaan vielä juossut tai Lyyti, mutta pennut olis kiva saada kesän alkupuolella ja siksi sitä Sylvin juoksua kaipaillaan.

Yllättävän hyvin koirat on tyytyneet hihnalenkkeihin, vaikkakin kuuden koiran yhtäaikainen lenkittäminen on välillä aika kovaa puuhaa. Vaan en tiedä pääsisinkö sen helpommalla tekemällä kaksi tai kolme lenkkiä yhden sijaan.

1.4. kävivät Lyyti ja Vaappu näyttelyssä Kauhajoella ja saivat molemmat käy-EH:t. Ja sitten pistettiin valionarvohakemukset sisään. Ja heti 3.4. oli jo tittelit vahvistettu =) Kauhajoelta taisi tulla jotain ikävämpääkin, ensin Lyyti yski vähän ja sitten muutkin, paitsi Ronja ja Rusina, jotka olivat saaneet kennelyskärokotteen nenäänsä.

Nyt kuitenkin molemmille saa laittaa nimen eteen KVA-mäaj =)

Touko-kesä-heinä-elokuu

Pari jälkiharjoitusta on menty, Ronjalle muistutusta ja Lyytille Suomen VOI-jälkeä, mutta jälkiuskollisuutta pitää vielä hioa. Tytti sen sijaan on mennyt treenit yllättävän hyvin, vauhtia on liikaa, mutta siitä selviää jarruttamalla ja jälkiuskollisuuttakin löytyy. Jäljestäminen on hyvää treeniä metsästyskauden ulkopuolella, syksyllä voi tulla tilanteita, jossa sitä taitoa tarvitaan.

Kasvattitapaaminen järjestettiin myös toukokuussa, kiitos kaikille osallistuneille!

10.6. käytiin muutaman koiran kanssa Pöytyän ryhmänäyttelyssä. Urho (Uskomatonta mutta totta) sai ERI, Patu (Veli Ponteva) EH, Ritu (Super Trouper) EH, Lyyti EH ja Tytti ( Metsäkruunun Itse Ilkimys) ERI

Sylvi on ultrattu tiineeksi, saattaa synnyttää jo juhannuksena. Pennut syntyvät taas mökillä Sauvossa. Pennut, 4 narttua, syntyivät 26.6. Kaikki voivat hyvin.

Siinä se kesä menikin pentuja hoidellessa. Pennut lähtivät omiin koteihinsa ennen irtipitokauden alkua, paitsi Ruotsiin mennyt Vilda, joka oli meillä lokakuulle asti Ruotsin tuontimääräysten takia. Se

Jälkikokeita ei tänä kesänä käyty, Tyttiä olisi voinut viedä Ruotsin jäljelle, mutta pentujen ja oman laiskuuden takia jäi menemättä. Ehtii, jos sitten siihen päädytään. Näyttelytkin jäi sitten tältä kesältä, en uskaltanut sen kennelyskärumban takia, kun kerran huushållissa oli pennut.

Ja sitten kun on irtipito, tietää, että on varmasti muuta tekemista kuin näyttelyt ja jälkitreenit.

Syys-loka-marras-joulukuu

Metsää on saanut jokainen koira. Kuntoa on täytynyt rakentaa varovasti, alkusyksy oli aika lämmin, joten se rajoitti paljonkin juoksemista.

Ahvenanmaalla käytiin korkean paikan leirillä syyskuun puolivälissä, oli oikein onnistuneita ajoja =) Syksyn aikana on siellä kyllä tullut sitten käytyä monta kertaa, piristää kummasti sekä emäntää että koiria =)

Lyyti (Unelma Onnesta) osallistui V-S PM-kokeeseen 23.9. Loimaalla ja tuli 2. pistein 86,5 ja KP. Ajoeläimenä peura. Lohkoon en enää halunnut jatkaa. Mun unelma myäs metsässä =)

Patu (Veli Ponteva) kävi Lohjalla kokeessa 8.10. ja MÄAJ 1-tuloksen pistein 67. Onnittelut! Se oli Patun toinen ykkönen =)

Una (Unelmista Totta) pääsi Lohjalle kokeeseen 27.10 ja ajoi MÄAJ1-tuloksen pisteillä 77,33. Onnea!

Tyttikin (Metsäkruunun Itse Ilkimys) pääsi starttaamaan Ahvenanmaalla kokeissa 4.11. ja ajoi hienon tuloksen 81,17 ja KP!

Tytin kanssa yritin joulukuussa vielä startata kokeessa, vaan kelien takia koe peruttiin.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA TULEVAA VUOTTA!